Páginas vistas en total

miércoles, 23 de septiembre de 2009

nuestro compatriota René Guarachi en Malmö fue entrevistado sobre el tema de transporte en los buses de la ciudad. (Skånska Dagbladet)

"De måste tänka på att vi är människor"


"De är sena", "det är alldeles för varmt i bussarna" och "ljudnivån från motorn är hög". Det är några av malmöbornas kommentarer om stadsbussarna.

Men det är inte bullernivån på bussarna som är det största besväret – det är förseningarna. Det säger de resenärer som Skånska dagbladet har pratat med.
– De är ofta försenade och chaufförerna bromsar alldeles för hårt. De måste tänka på att vi är människor, säger Rene Guarachi som åker mycket buss.
Han tycker att skicket på bussarna är sådär. Vissa är bättre, andra sämre.
– Men de måste kontrolleras, påpekar han.
Joakim Lindén tycker att ljudnivån från motorn inuti stadsbussarna är hög.
– Man tänker på det i början men sedan vänjer man sig. Men de låter mer än regionsbussarna, säger han.

Bo-Erik Andersson, skyddsombud på Arriva i Malmö, säger att busschaufförerna klagar på skrammel i bussarna men ingen har än så länge klagat på ljudnivån.
– Vi har inte gjort någon ljudmätning inne i bussarna men arbetsmiljön för chaufförerna kunde vara bättre, säger han.
Han påpekar att det dels beror på väglaget, där han nämner Norra Vallgatan som exempel. På många platser i Malmö finns bulor och annat dåligt vägunderlag där bussarna inte borde köra i mer än 5 kilometer.
– Men det har vi inte tid med, förklarar han och menar att det nu kan vara lämpligt att få gjort en ljudmätning inuti bussarna.


Matilda Lundahl
Publicar un comentario